مطالعه ای بر ارتباط ساختار مالکیت و تاثیر حفظ موجودی های نقدی در شرکت (مطالعه موردی: شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران)

پول نقد در دسترس، بخش قابل توجهی از دارایی های شرکت را تشکیل می دهد. هنگامی که شرکت ها با کمبود پول نقد مواجه می شوند، توانایی تبدیل دارایی های فعلی شان به پول نقد می تواند یک گزینه برای حصول پول نقد در نظر گرفته شود. بنابراین، شرکت های دارای نقدینگی بیشتر انتظار می رود پول نقد کمتری در دست داشته باشند. موجودی نقدی به عنوان یک ذخیره امن برای برآورده کردن ضررهای پیش بینی نشده، احتمال یک بحران مالی را کاهش می دهد. همچنین موجودی نقدی دنبال کردن سیاست های سرمایه گذاری بهینه را ممکن می سازد، هنگامی که شرکت ها با محدودیت های مالی مواجه شوند. در آخر اینکه، موجودی نقدی به کاهش هزینه وصول وجوه یا نقد کردن دارایی های موجود، کمک می کند.

ساختار مالکیت، یک مکانیزم حاکمیت شرکتی داخلی است. حاکمیت شرکتی یکی از اجزاء عمده رشد است. اما، حاکمیت شرکتی، به میزان زیادی در مقالات تجاری نادیده گرفته شده است. نظریه شرکتی سنتی براساس مفهوم «جعبه سیاه» است که داده ها را به خروجی تبدیل می کند. این نظریه بیان می کند که هدف شرکت، بیشینه سازی سود است که این امر هنگامی حاصل می شود که درآمد نهایی با هزینه نهایی برابر شود. ترکیب ساختار سهامداران و مالکیت که بر انگیزه های مدیران تاثیر می گذارد، یک مسئله کلیدی در حاکمیت شرکتی است؛ بنابراین، می تواند تاثیر بسزایی بر اثربخشی و بازده شرکت ها داشته باشد. مالکیت ترکیبی یک شرکت می تواند ابعاد مختلفی، مانند ابعاد داخلی، یا بیرونی، متمرکز یا غیرمتمرکز، نهادی یا طبیعی، سهامداران مدیریتی یا غیرمدیریتی داشته باشد. با توجه به موارد گفته شده در بالا، این مطالعه، ساختار مالکیت و موجودی نقدی را با تاکید بر یک دارایی خاص، که پول نقد است، مورد بررسی قرار می دهد.

این پروپوزال نیز برای پایان نامه ای تحت همین عنوان در مقطع کارشناسی ارشد رشته حسابداری آماده شده و ساختارهای کلی پروپوزال نویسی در آن رعایت شده اند. مطالعه این پروپوزال می تواند زمینه ساز ایده های جدیدی برای محققین و دانشجویان در راستای انجام پروژه های تحقیقاتی شان باشد. همچنین مطالعه این پروپوزال می تواند ابزار مناسبی برای آشنایی بیشتر با ساختارهای یک پروپوزال مناسب نیز باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]