مطالعه ای بر نقش سرمایه فکری در بهبود عملکرد سازمانی (مطالعه موردی: شرکت های نرم افزاری در تهران)

در اقتصاد دانش محور امروزه، دارایی های ملموس مانند سرمایه فکری، پایه ای برای رشد پایدار و مزیت رقابتی شرکت ها محسوب می شوند. شرکت ها امروزه توجه زیادی را به خلق ارزش از طریق این دارایی های ملموس، منعطف ساخته اند. عملکرد بهتر سازمانی نیز می تواند به واسطه مدیریت کارآمد سرمایه فکری شرکت ها تضمین گردد. هدف اصلی این پژوهش نیز بررسی رابطه میان سرمایه فکری و عملکرد سازمانی در شرکت های نرم افزاری بوده است.

بهبود بهره وری، استراتژی اصلی هر کسب و کاری می باشد. بهره وری بیشتر باعث افزایش موقعیت رقابتی یک شرکت در مقایسه با رقبای دیگر می شود. استراتژی های جایگزینی برای بهبود بهره وری وجود دارد. سرمایه های ملموس و غیرملموس، محرک رشد یک شرکت می باشند. کسب و کارها به این سرمایه ها نیاز دارند تا ارزش خود را افزایش داده و به طور موفقیت آمیز به اهداف سازمانی نائل گردند. در این دیدگاه، دانش به ارزشمندترین منبع اقتصادی نامشهور تبدیل شده است. فرصت هایی مانند رشد ملت ها، ارزش های فردی و ثروت کشور را می تواند به واسطه ابزارهای دانش، بهبود بخشید. دانش، قابل انتقال بوده و می توان در قالب یک منبع، آن را ادغام و مورد استفاده قرار داد تا منبع بالقوه ای برای مزیت رقابتی گردد. مطالعات انجام شده در این زمینه نیز بیشتر پیرامون این پرسش بوده اند که یک سازمان چگونه می تواند از دانش بالقوه خود برای خلق ارزش استفاده نماید. علاوه بر این، خلق ارزش در مرکز مدیریت استراتژیک یک سازمان قرار داشته و ذاتا مربوط به سرمایه فکری می باشد. دیدگاه مبتنی بر دانش نیز پایه ای برای خلق و بهره برداری از دانش می باشد.

این پروپوزال نیز با تاکید بر این موضوعات، برای پایان نامه ای تحت همین عنوان در مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت آماده شده است. نوشتن پروپوزال از ضروریات دوره کارشناسی ارشد می باشد ولی با این حال عدم آشنایی با نحوه نگارش آن می تواند باعث ملال آور شدن آن گردد. با اینکه نگارش پروپوزال سختی های خاص خود را دارد ولی با این حال فرصت خوبی برای دانشجویان می باشد تا آشنایی بیشتری با رشته تحصیلی خود پیدا کنند. در این زمینه آشنایی با چارچوب های استاندارد یک پروپوزال می تواند موجب تسهیل این پروسه گردد. در همین راستا، مطالعه این محصول می تواند ابزار مناسبی برای آشنایی با این چارچوب ها بوده و در کنار آن، ایده های جدیدی را نیز در ذهن دانشجویان تداعی نماید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]