پروپوزال روانشناسی با موضوع بررسی اثربخشی طرحواره درمانی بر اضطراب ، افسردگی و تکانشگری افراد دارای اختلال شخصیت مرزی

پروپوزال روانشناسی با موضوع طرحواره درمانی

پروپوزال روانشناسی با موضوع بررسی اثربخشی طرحواره درمانی بر اضطراب ، افسردگی و تکانشگری افراد دارای اختلال شخصیت مرزی

بیان مسئله:

شخصیت۱   ، الگوی خاصی  از افکار، احساسات و رفتار منحصر به فرد  است. شخصیت ناشی از درون فرد و نسبتاً مداوم  و پایدار در طول زندگی است به گفته اریک اریکسون ۲ ، در هر مرحله از زندگی ، شخصیت ،  نقش عمده‌ای در توسعه مهارت‌های شخصیتی و روانی۳  دارد . در طول هر مرحله، فرد با یک بحران روانی ۴  توسعه روبرو می‌شود  که به عنوان نقطه عطفی در توسعه شخصیتی او است.(چری ۵ , ۲۰۱۲)
روان‌شناسان شخصیت، ویژگی‌های منحصر به فرد از افراد، و نیز به شباهت‌ها میان گروه‌هایی از مردم علاقه‌مند شده است. شخصیت  سازمان یافته و سازگار است.  شخصیت باعث ایجاد اتفاقات می‌شود.هر فرد بر اساس شخصیت خود به محیط پاسخ می‌دهد تنظیمات شخصی هر فرد تحت تأثیر شخصیت فرد است. شخصیت برابر هویت۶  است ( اشنایدر۷ و اسمیت۸  , ۲۰۰۴  )

اختلال شخصیت مرزی۹ یک اختلال متداول و ناامید کننده است که با آشفتگی اساسی و اختلال در کنش۱۰   مشخص می‌شود.این اختلال الگوی فراگیر مزمنی از ناتوانی در زمینه‌های عاطفی ۱۱  ,  رفتاری۱۲ ، روابط بین فردی۱۳,  هویت و شناخت۱۴   را در بر می‌گیرد . (لیب ۱۵،  زنارینی۱۶ ،  شمال  ۱۷ لینهان۱۸  و بهس ۱۹  , ۲۰۰۴ )

BPD ۲۰  یکی از شایع‌ترین اختلالات در بیماران بستری و در مراجعان به کلینیک‌های روان شناسی و روان پزشکی است (نوردهال۲۱ و ناسیتر ۲۲,  ۲۰۰۵ ) (سادوک ۲۳و سادوک ,  ۲۰۰۰ )  در میان افراد مبتلا به اختلال شخصیت ، گروه زندیانیان بیشترین طیف را تشکیل می‌دهند (روتر۲۴  ، ۲۰۰۲).آمار جهانی نشان می‌دهد که شیوع اختلالات شخصیت ، به ویژه اختلال شخصیت مرزی در حال افزایش است به طوری که برخی مؤسسات نرخ ۹/۵  درصد را برای جامعه‌ی نرمال گزارش داده‌اند (گرانتز۲۵  ، تول۲۶ و گاندرسون۲۷  ، ۲۰۰۸) اکثر افراد مبتلا به  BPD  (۵۰درصد ) در دوره‌ی سنی ۱۸ تا ۲۵ سال تشخیص داده می‌شوند.(گاندرسون۲۸ ،۲۰۰۹).

بیماران مبتلا  به BPD  در مرز بین نوروز۲۹   پسیکوز۳۰  قرار گرفته و با بی ثباتی فوق‌العاده عاطفه , خلق۳۱   رفتار و روابط شیئی مشخص هستند . این اختلال را اسکیزوفرنی سرپایی۳۲ ، شخصیت “انگار که ” اسکیزوفرنی شبه نوروتیک ، منش پسیکوتیک و شخصیت بی ثبات از نظر هیجانی خوانده می‌شود (دیوسون۳۳  و جانسون۳۴ ، ۲۰۰۷ )                                                                                                       

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

پاسخ بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.